CO NÁS PRO LETOŠEK ČEKÁ? CO SE PLÁNUJE V NAŠÍ OBCI NOVÉHO?

Milí spoluobčané,

je to jako včera, co se velká část z nás setkala při Živém betlému a přáli jsme si vzájemně co nejkrásnější prožití Vánoc a vše nejlepší do nového roku. A přitom už máme jeden měsíc z nového roku za sebou.

Co nás pro letošek čeká? Co se plánuje v naší obci nového?

Některé projekty jsou dlouhodobějšího charakteru a dočkají se v letošním roce své realizace, některé se dokončují, na některých pracovat začínáme. A určité záležitosti se zcela jistě objeví neplánovaně až v průběhu roku a budou se muset řešit aktivně.

  • V nejbližších dnech budeme podávat žádost o dotaci na úpravu veřejných prostranství, a to především prostoru kolem obecního úřadu, kolem kostela a vedle hřbitova.
  • Druhou etapou bude pokračovat Modernizace učeben v základní škole.
  • Čekají nás výběrová řízení na výměnu dosluhujících gastrozařízení ve školní jídelně a také na fotovoltaiku na střechu budovy ZŠ, což společně finálně sníží velkou spotřebu elektrické energie této budovy.
  • I nadále pokračujeme v přípravě všech potřebných podkladů pro výstavbu nového zdravotního střediska.
  • Nově chystáme veškeré podklady pro žádost o dotaci na vybudování přístavby pro Dětskou skupinu, která by měla vyřešit umísťování malých dětí do zařízení.
  • Pro letošní rok se do našeho hledáčku také vrátila možnost rekonstrukce ulice Spořilov, prověřujeme možnosti její realizace a jejího financování.
  • Určitou dávku naší trpělivosti a pochopení bude vyžadovat dlouho očekávaná rekonstrukce trati, úprava vlakové zastávky, která je spojená s výstavbou nové lávky pro bezpečný přechod kolejí.

A samozřejmě také musíme společně žít a trávit společně náš volný čas. Proto i pro letošní rok plánujeme ve spolupráci se všemi našimi spolky nejen tradiční, ale také nové akce. Tou největší, která by neměla uniknout pozornosti a která si zaslouží naši účast, je oslava 760. výročí založení obce spojená se srazem rodáků. To vše je naplánováno na sobotu 25.5.2024.

Přestože už tedy máme jednu dvanáctinu roku za sebou, máme mnohem větší část před sebou. Přeji nám všem dostatek energie, elánu a především zdraví, aby se nám všem podařilo splnit si svoje sny a cíle, ať už osobní nebo společné obecní.

                                                                                                                                                            Mgr. Lenka Štěpánková, starostka